Pannon Egyetem Hallgatói Önkormányzat

Hallgatói Képviselő Választások

Folyamatosan frissülő tartalom...

2020.03.13.

Hallgatói Képviselő Választásokra beérkező pályázatokról készült jegyzőkönyv itt tekinthető meg.

 

"A Hallgatói Képviselő Választások során minden hallgató a választókerületében jelöltként induló hallgató(k)ra adhatja le szavazatát, annak megfelelően, hogy az adott választókerületből, hány tag választható a Részönkormányzati HÖK Testületébe." (PEHÖK Alapszabály)

Választásra jogosultak névjegyzéke

Választások lebonyolítása az ismert helyzet miatt nehézkessé vált, így kérjük türelmeteket a megoldás kidolgozásáig.

 

2020.03.30.

A PEHÖK Küldöttgyűlése és a Pannon Egyetem Szenátusa a következőt határozta a Hallgatói Képviselő Választások felfggesztésével kapcsolatban:

"Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020 (III. 11.) Kormányrendelet (a továbbiakban: 41/2020. Korm. rendelet) 4. § b) pontja alapján a felsőoktatási intézmények hallgatók általi látogatása tilos. Fentiekre tekintettel a Pannon Egyetemen a 2019/20. tanév tavaszi szemeszterében esedékes hallgatói önkormányzati választások a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény 60. §-ában, illetve a Pannon Egyetem Hallgatói Önkormányzat Alapszabályának X. fejezetében foglalt rendelkezéseknek megfelelően nem bonyolíthatóak le a veszélyhelyzet visszavonásáig. A hallgatói érdekképviseleti tevékenység, és a hallgatók tájékoztatásának folyamatos biztosítása érdekében a Szenátus a hallgatói önkormányzat tisztségviselőinek, a PEHÖK hallgatói képviselők mandátumát a vészhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Kormányrendelet (a továbbiakban 40/2020 Korm. rendelet) visszavonását követő 20 napig meghosszabbítja. Egyúttal a folyamatban lévő hallgatói önkormányzati választásokat a 41/2020 Korm. rendelet visszavonásáig felfüggeszti. A hivatalban lévő hallgatói képviselő tagok a PEHÖK Alapszabály szerinti megbízatási idejük lejártát követően kizárólag az érdekképviselet ellátásához szükséges ügyekben járhatnak el."

Hallgatói Képviselő Választásra sikeresen pályázatot benyújtók és a regnáló hallgatói képviselők értesítést kaptak erről a határozatról.